waarom Buy Nothing New-Maand

Een maand lang niets nieuws kopen zijn we nog niet zo gewend. Toch levert het je veel op. Je houdt om te beginnen geld over om andere leuke dingen mee te doen of te sparen voor iets van hele goede kwaliteit.

Bovendien win je misschien ook tijd. Tijd om eens rustig over van alles na te denken en te genieten van wat je allemaal al hebt. Na de actiemaand ga je vast bewuster kopen, want je weet beter wat je al bezit en bent op de hoogte van allerlei nieuwe mogelijkheden zoals spullen delen of ruilen.

Wat de wereld er aan heeft lijkt een wat ver van je 2e hands bedshow, maar hoe meer mensen niet telkens onnodig nieuwe spullen kopen, hoe minder grondstoffen de wereld verbruikt en hoe minder we samen vervuilen en zo de aarde uitputten.

En daar wordt het wel een beetje tijd voor.

De Buy Nothing New-Maand werd voor het eerste georganiseerd in Nederland in oktober 2012. We zijn ontzettend blij met de reacties van deelnemers en de aandacht van de pers. We zijn op dit moment bezig met de volgende editie, die plaatsvindt in oktober 2013.

Wil je ook meedoen aan de Buy Nothing New-Challenge? Schrijf je in voor oktober 2014, of bepaal je eigen maand en lees hier mee met de wekelijkse mailings van Buy Nothing New-Maand 2012.
schrijf je hier in voor oktober 2013