Geven & ruilen

Geven voelt goed. Voelt beter zelfs, dan een oude blouse bewaren achter in je kast, of je zolder vol hebben staan met oud meubilair. Er zijn een heleboel manieren van geven, en er zijn een heleboel mensen die heel graag ontvangen wat jij schenkt. Jouw ongebruikte kleding vindt bijvoorbeeld een prima tweede thuis via Dress for Succes, een organisatie die gedragen representatieve kleding opknapt en dan schenkt aan sollicitanten die minder geld te besteden hebben aan een professioneel pak.

Ruilen kan ook. Heb jij nog spullen in de kast liggen die je nooit gebruikt? Ooit een flinke miskoop gedaan die er nog fantastisch uitziet? Je kunt ze zo ruilen op één van de vele ruilbeurzen die landelijk georganiseerd worden, waarbij de ingebrachte kleding wordt gecheckt op kwaliteit. Het kan ook online. Er zijn sites die de ruil voor je faciliteren zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de afhandeling. Spullen tegen spullen, diensten tegen spullen, diensten tegen diensten, het kan allemaal. Dus als je zelf geen materiaal in de aanbieding hebt maar wel handig bent, kun je misschien toch nog die nieuwe fiets scoren tegen het verven van een schuurtje!

Ontdek hieronder wat jij waar kunt ruilen en weggeven! Ken je bovendien nog organisaties die zich hier ook mee bezighouden? Laat het ons dan weten, dan zetten wij ze erbij.

Ruilen